صورت معاملات فصلی چیست + آموزش نحوه ارسال تدبیر حساب | تکس مپ


صورت معاملات فصلی چیست + آموزش نحوه ارسال تدبیر حساب | تکس مپ

به این ترتیب،آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی تابستان 1401، روز یکشنبه 15 آبان سال 1401 خواهد بود. با توجه به مهلت تعیین شده از سوی سازمان، مهلت ارسال لیست خرید و فروش‌ها برای فصل بهار در هر سال، 15 مرداد ماه همان سال است. به این ترتیبمهلت ارسال معاملات فصلی دوره بهار 1401برای مودیان مشمول ارسال لیست معاملات، تا پایان روز شنبه، 15 مرداد ماه 1401 خواهد بود. مالیات حق العمل کاری برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ارسال معاملات فصلی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید .

  • طبق ماده 169 از قانون مالیات‌های مستقیم مهلت ارسال لیست معاملات فصلی هر کسب‌وکار مشمول، حداکثر 45 روز پس از پایان آن فصل است.
  • مثلا برای معاملات فصل پاییز، تا ۱۵ بهمن ماه همان سال فرصت دارید که به سامانه مراجعه کرده و صورت معاملات خود را ثبت نمایید.
  • مشاغل بند الف افرادی هستند که طبق قانون باید معاملات خود را در دفتر روزنامه و دفتر کل ثبت کنند و مشاغل بند ب هم سازمان ها و شرکت ها و افرادی هستند که موظفند معاملات خود را در دفتر درامد و هزینه ثبت کرده و گزارشات کامل آن را داشته باشند.
  • در صورتی که کارفرما، فروشنده و یا دریافت‌کننده خدمات باشید، در زمان عقد قرارداد باید اطلاعات کامل قرارداد را ارسال کنید.

زیرا ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی می بایست حتما به همراه این کد اقتصادی قید شده روی کارت صورت پذیرد تا در نهایت مورد پذیرش واقع گردد. شما می‌توانید جهت ارسال مدارک مربوط به صورت معاملات فصلی خود به پورتال سازمان امور مالیاتی کشور رفته و پس از پشت سر گذاشتن مراحل مشخص شده و ارسال مدارک تعیین شده اقدام به ثبت اطلاعات نمایید. ارسال گزارش معاملات فصلی اجباری بوده و بر اساس ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است.

فهرست این معاملات باید به تفکیک ، و در زمان مشخص برای سازمان امور مالیاتی صادر شود . در مواردی که خریدار از ارائه شماره اقتصادی خودداری و فروشنده نسبت به اجرای تکلیف قانونی خود مبنی بر تکمیل فرم امتناع و ارسال آن به اداره امور مالیاتی خود اقدام نماید خریدار با توجه به مسئولیت تضامنی مشمول جریمه‌ای معادل ۱۰% مبلغ مورد معامله خواهد بود. برخی افراد تصور می کنند که صورت معاملات فصلی در واقع با مالیات با ارزش افزوده یکی است اما چنین تصوری درست نیست. گزارش معاملات فصلی فقط مربوط به ارائه فهرست معامله ها است و مالیات از آن به صورت مجزا دریافت نمی گردد. در واقع گزارش معاملات فصلی یک شیوه شفاف سازی معامله ها است ولی مالیات بر ارزش افزوده یک مالیات است که مشمولین آن باید صورت معاملات فصلی را نیز ارائه دهند. در مرحله پنجم وارد سامانه ارسال معاملات فصلی شده اید و میتوانید از طریق گزینه های نمایش داده شده امور ارسال گزارش فصلی را به طور کامل انجام دهید.

کدام گزینه ها نباید در گزارش های فصلی ثبت شوند؟

در سال های اخیر و با راه اندازی سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی tax.gov.ir به تدریج بر امکانات آن افزوده شده، به نحوی که امروزه می توان گفت بیشتر خدمات مرتبط با مالیاتسازمان امور مالیاتی کشور از طریق این سامانه و به روش غیر حضوری قابل ارائه می باشد. این قانون به منظور جلوگیری از هرگونه فرار مالیاتی و شفافیت در درآمد و معاملات کسب و کارها در نظر گرفته شده است. مشمولین می‌بایست سالیانه 4 مرتبه این گزارشات را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند؛ در غیر این صورت شامل جریمه خواهند شد. ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۳۹۴ دچار تغییراتی شد که در این مقاله، این ماده با تغییرات آن مورد استناد قرار گرفته است. سال ۱۳۸۰ این دستورالعمل به تصویب رسید و ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم تصویب شد و در سال ۱۳۹۱ بالاخره این قانون به اجرا درآمد. حداکثر زمانی که می‌ توانید برای ارسال صورت معاملات فصلی اقدام کنید ۴۵ روز پس از تمام شدن هر فصل است.

تفاوت صورت معاملات فصلی با ارزش افزوده

در مرورگر خود ، عبارت ” سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی ” را جست و جو کرده تا صفحه لینک های گوگل برای شما باز شود ، سپس ، بر روی لینک اول با آدرس tax.gov.ir کلیک کنید. ابتدا در مرورگر خود عبارت “سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی ” را جست و جو کرده تا صفحه لینک های گوگل برای شما باز شود و سپس بر روی لینک اول با آدرس tax.gov.ir کلیک کنید. در بخشی که مربوط به شرح کالا یا خدمات خرید و فروش شده است باید نوع کالا یا خدمات ارائه ‌شده به طور کامل شرح داده و از عبارات مختصر در این مورد خودداری شود. پس از بررسی اطلاعات متقاضی، کد کاربری و رمز عبور برای مودی ارسال می‌شود.